menu
CPA staat voor Cost/Commissions per Action of Cost per Acquisition en is in wezen een overkoepelend type voor een aantal andere typen zoals CPI en CPS.
CPA-netwerken - Tradetracker vs Daisycon


Dit is het populairste model onder de netwerken, omdat het een win-win relatie biedt voor adverteerders en publishers. Netwerken betalende publishers enkel en alleen wanneer een gewenste actie voltooid is. Dit wordt vooraf duidelijk besproken met de desbetreffende affiliate/publisher.

CPA-offers promoten

Er zijn verschillende manieren om CPA-offers te promoten. Alles valt en staat uiteindelijk met verkeer, je hebt verschillende traffic sources en wat voor de één wel goed werkt, hoeft voor de ander niet meteen te werken, het is een kwestie van uitzoeken wat het beste bij jou past en dit zo uit te bouwen tot een groot netwerk. Enkele traffic sources zijn:

- Mainstream 
- Native Ads
- Search engines(Google, Yandex, Yahoo) 
- Mobile traffic
- Retargeting
- PPV Traffic
- Social Media

De beste CPA-netwerken vinden

Voor je een samenwerking met een CPA-netwerk aangaat, is het handig om vooraf duidelijke informatie in te winnen om te weten te komen hoe goed en betrouwbaar de partij is waar je mee in zee wilt gaan. De belangrijkste punten waar je op moet letten zijn:

 -Wat voor producten bieden ze aan?
-Is de partij betrouwbaar? 
-Wat is de uitbetalingsfrequentie?
-Hoe is het contact met de affiliate managers?
-Wat voor producten bieden ze aan? (Zijn het in-house offers?)

In Nederland, maar ook internationaal, zijn er behoorlijk veel CPA-netwerken.We benoemen er even twee die vrijwel iedereen wel kent of wel eens van gehoordheeft en laten hieronder ook meteen zien wat we nu precies bedoelen met waaromhet belangrijk is dat je vooraf goed research doet voordat je met een partij inzee gaat. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Daisycon: Betrouwbaar

Daisycon: Betrouwbaar

Iedereen kent natuurlijk Daisycon. Binnen Daisycon is XPartner verantwoordelijk voor de dating-tak. XPartner biedt talloze mogelijkheden voor publishers en is een betrouwbare partij waarmee je met een gerust hart zaken kunt doen. Ze hanteren goede uitbetalingen, zijn correct en bieden talloze mogelijkheden. De accountmanager is er om jou te begeleiden bij het proces om zo meer uit jouw onlinecampagnes te halen, om zo samen voor de beste resultaten te zorgen. Tevens bieden ze veel goed converterende producten, iets wat ook niet geheel onbelangrijk is. We zouden deze partij te allen tijde aanraden, zeker voor beginnende affiliates is dit een enorm fijne partij om samen mee te werken.

Hoe is jouw ervaring met Daisycon?

Tradetracker: Onbetrouwbaar

Tradetracker: Onbetrouwbaar

Dit is dus typischeen geval van een partij waarmee je absoluut niet in zee moet gaan: Tradetracker is bekend in Nederland, maar niet vanwege hun resultaten. Zeker voor beginnende publishers en/of adverteerders kun je als je zaken doet met een partij als Tradetracker voor enorme teleurstellingen komen te staan. We hebben hierover meerdere publishers en adverteerders gesproken en wat blijkt? Tradetracker biedt vrijwel iedereen wurgcontracten aan. Let heel goed op dat,voor je wat ondertekent, je dit uitvoerig doorneemt. Zeker voor adverteerdersraden we Tradetracker absoluut niet aan, omdat je zo 12 maanden vastzit aan een contract, waarbij deze partij vervolgens in principe niks hoeft te doen voor jou. Dit is al meerdere partijen overkomen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De account managers binnen Tradetracker zijn veelal slecht bereikbaar en reageren vaak pas na 48 uur op je eventuele mails, terwijl dit bij bijvoorbeeld Daisycon al vaak binnen 1 uur is. Beloftes die vooraf gemaakt worden komt Tradetracker niet na en de conversie is waardeloos. Er wordt 0,0 inzet getoond van dit bedrijf wat er enkel op uit blijkt te zijn om geld te verdienen doormiddel van wurgcontracten. Als je een beetje googelt kun je ook uit de negatieve reviews opmaken dat meerdere partijen hier last van hebben gehad en het een verdienmodel van Tradetracker is om mensen een contract aan te smeren om zo een maandelijkse fee binnen te harken. Tevens moet je opstartkosten betalen om te beginnen met een campagne, deze kosten zijn gebaseerd op niks en we willen je sowieso adviseren om extra voorzichtig te zijn bij bedrijven die opstartkosten hanteren of bij bedrijven waar je vooraf een X bedrag moetbetalen. Partijen die goed converteren en goede producten aanbieden, hanteren namelijk doorgaans geen opstartkosten omdat ze weten dat ze winstgevend zijn.We raden Tradetracker ten strengste af en willen zelfs waarschuwen om met deze partij in zee te gaan! Je bent je geld kwijt!

Hoe is jouw ervaring met Tradetracker?

Conclusie

Wanneer je voor de keuze om te moeten kiezen, word het Daisycon of Tradetracker, ga voor Daisycon. Er zijn verder natuurlijk talloze CPA-netwerken op de markt, verdiep je vooraf goed in met wie je in zee gaat, kijk goed naar de producten die ze aanbieden; zijn het in-house offers of offers van derden? En ga niet meteen all-in op 1 partij. Bouw het rustig op, zo voorkom je achteraf teleurstellingen. 

YOUR REACTION?

Disqus Conversations