menu
Voor een succesvolle business is een goede marketingstrategie onmisbaar. Om je marketingstrategie te verbeteren geven wij je 10 tips om je open rate te verhogen.
10 Email marketing tips om je open rate te verhogen
11,143
views


Een open rate is een percentage van ontvangers dat de gestuurde mail heeft geopend.

Verstuur ongeopende mails nog een keer

Als een gestuurde mail niet geopend wordt, is het zeker aan te raden om dezelfde mail nog een keer te versturen. Wel kun je het beste het onderwerp van de mail veranderen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 30 procent van de mensen die dezelfde mail nog een keer ontvangen met een ander onderwerp de mail eerder geneigd zijn wel te lezen.

Verstuur de mail op een tijd dat de meeste van je potentieleklanten de mail lezen

Als je een mail op verschillende tijden stuurt, zul je merken dat de mail op sommige tijden sneller worden gelezen dan op andere tijden. Je kunt de mail dan ook het beste sturen op het moment dat de lezen zijn mail aan het doorkijken is. Over het algemeen wordt het aangeraden om de mail rond half 11 en 5 uur te sturen, maar dit is niet altijd het geval.Het is dan ook zeker aan te raden om hiermee te experimenteren om erachter te komen wanneer jouw publiek de mail leest en je dus de grootste kans hebt dat je mail ook wordt gelezen.

Zoek mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp van demail

Om de kans te vergroten dat de gestuurde maildaadwerkelijk wordt gelezen is het aan te raden om de mail alleen te sturennaar mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Gebruik zo min mogelijk woorden die als spam worden gezien

De mail moet uiteraard wel in de mailbox terecht komen van de geïnteresseerde voordat die gelezen wordt. Een veelgemaakte fout is om woorden te gebruiken die de spamfilter als spam ziet.Enkele voorbeelden zijn: ”snel geld verdienen”, gratis.. enzovoorts. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.YOUR REACTION?

Disqus Conversations