menu
Pay Per Lead (PPL) versus Revenue Share (RevShare)? Wat is nou beter en waarom zou jij kiezen voor PPL of Revshare?
Pay Per Lead Of Revenue share


Wanneer een adult affiliate programma betaalt voor een lead, dit kan zijn een aanmelding of een registratie, hebben we het over Pay Per lead. Bij Revenue share krijg je een percentage over de elke betaling die de klant uitvoert, dit is meestal levenslang, echter zijn er ook programma’s waar het bijvoorbeeld voor maximaal een jaar geldt.

Welk programma moet je kiezen?

PPLis goed voor starters, die snel geld willen verdienen, uit Revenue share haal je meer op de lange termijn, zeker als je bedenkt dat sommige klanten dagelijks aankopen kunnen doen, wat in het adult dating of webcam gebeuren vaak gebeurt.

Uiteindelijk gaat het erom wat voor verkeer je stuurt, je kunt met PPL heel wat aanmeldingensturen, maar als dit geen goede aanmeldingen zijn en vrijwel niemand overgaat tot een betaling, kan het programma je verbannen. Stel je stuurt een klant met PPL en krijgt hiervoor 3 euro, dan was het dat. Bij revenue share krijg je niet betaald per aanmelding, maar per transactie die de klant maakt, heb je dus een klant die heel veel transacties maakt, haal je met revenue share veel meer winst uit die ene klant.

Mijn voorkeur gaat uit naar Revenue share, zowel voor publishers maar ook voor adverteerders, je loopt in mijn ogen met PPL te veel risico’s. PPL is natuurlijk ook fraude gevoelig, zeker als je het vergelijkt met Revenue share, programma’s beweren natuurlijk altijd dat ze goede beveiliging hebben, maar de echte pro’s kunnen die omzeilen. Bij Revenue share weet je gewoon waar je aan toe bent, als je verkeer stuurt dat niet converteerd krijg je niks betaald, als je met PPL 100 aanmeldingen stuurt en die converteren niet krijg je die wel uitbetaald.  Kortom, voor het snelle geld ga je voor PPL voor de lange termijn kies je voor Revenue share. 

YOUR REACTION?

Disqus Conversations