menu
Van RSS Feeds wordt in de affiliate wereld ook veel gebruik van gemaakt. Door middel van een RSS Productfeed wordt het namelijk een heel stuk gemakkelijker om de informatie van je producten up-to-date te houden.
RSS Feeds
7,876
views


Mocht er dan iets wijzigen, is dat meteen terug te vinden op je affiliate website, je hoeft het dus niet iedere dag de informatie over je producten te controleren.

RSS Feed

Een RSS feed is dus eigenlijk een bestand dat over allerlei informatie beschikt met betrekking tot het product dat je wilt promoten.  Doordat dit iedere dag wordt bijgewerkt, beschik je als affiliate adverteerder altijd over de meest recente informatie zonder dat iedere dag te hoeven bij te werken. Bij de meeste affiliate programma’s is het mogelijk voor de opdrachtgevers om een RSS product feed beschikbaar te stellen en daar wordt ook door veel mensen gebruik van gemaakt. Hoe uitgebreid deze feed is, is vaak afhankelijk van de opdrachtgever, niet iedere opdrachtgever verwerkt evenveel informatie. De informatie die zeker terug te vinden zijn, zijn de prijs, de naam, het artikelnummer, de productURL en een plaatje.

Veel affiliates zijn op zoek naar opdrachtgevers die een Productfeed beschikbaar stellen, zodat ze uiteindelijk een hoop tijd kunnen besparen en geen omkijken meer hebben naar het up-to-date houden van een product. Een Productfeed is een aanrader voor de opdrachtgevers, alsook de affiliates. Iedereen heeft er namelijk baat bij dat de informatie die beschik baar is over een bepaalde dienst of product up-to-date is.

Het gebruik van een RSS Feed

Zoals hierboven al aangegeven, worden deze feeds vaak gebruikt op sites van affiliates. Maar ze kunnen ook gebruikt worden om producten van andere aanbieders te vergelijken. De feeds worden dan ook met name toegepast op vergelijkingssites. Het is namelijk heel gemakkelijk met behulp van die feeds om prijzen te vergelijken, maar de voornaamste reden is het up-to-date houden van je website. 

Als je graag met een RSS feed wilt werken in de praktijk moet je wel beschikken over een flinke dosis technische kennis. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om een RSS feed toe te voegen aan zijn of haar website. Heb je deze kennis niet? Huur dan iemand in die je ermee kan helpen. Op de lange termijn zal de RSS productfeed je alleen maar geld opleveren, waardoor de investering zeker geen straf is. Met een relatief kleine investering kun je jezelf weer een hoop tijd en moeite besparen die je weer kunt gebruiken voor het ondernemen op andere gebieden of het verbeteren van je seksdating site of sexsite waardoor het weer een stuk aantrekkelijker is voor mensen om je website te blijven bezoeken.

Een RSS Feed is dus een hulpmiddel om goed bij te kunnen houden wat de veranderingen zijn met betrekking tot advertentiemateriaal die je hebt toegevoegd aan je datingsite of sexsite. Met behulp van zo’n Feed hoef je niet iedere keer de informatie te vergelijken met die van de opdrachtgever, dit bespaart je een hoop moeite en tijd die je weer voor andere dingen kunt gebruiken.

YOUR REACTION?

Disqus Conversations