menu
Als we het hebben over Blackhat SEO hebben we het over het negatief beïnvloeden van het algoritme van Google met het doel om hoger te ranken in zoekmachines zoals Google
Blackhat Seo
11,110
views


Er zijn verschillende technieken via Blackhat Seo om dit voor elkaar te krijgen. Als je ervoor kiest om deze technieken toe te passen hou dan wel rekening met het feit dat wanneer ontdekt wordt dat je deze technieken toepast je site een negatieve ranking krijgt. In sommige gevallen wordt je website zelfs geblokkeerd door zoekmachines en dat ga je dan ook ondervinden.

Technieken Blackhat Seo

Een van de technieken is door zoekwoorden in webteksten te verbergen. Deze zoekwoorden worden niet door bezoekers gelezen, maar wel door de zoekmachines. De woorden hebben ook geen enkele toevoeging voor de content op de site, behalve dat deze makkelijker vindbaar is in de zoekmachines. Tegenwoordig is deze techniek achterhaalt en wordt het vaak al snel ontdekt dat je gebruik maakt van deze techniek.

Een andere manier om gebruik te maken van Blackhat Seo is door verkeerde linkbuilding. Je plaatst dan je link van je website op andere websites die niets met het onderwerp hebben te maken van jouw website. De link heeft dus geen enkele toevoeging. Tegenwoordig is vereist dat de link een toevoeging is. Veel mensen die een pakket linkbuilding links kopen gaan hier vaak de fout mee in, doordat hun link op sites wordt geplaatst die niets met hun site te maken hebben.

Gevolgen van Blackhat Seo

Het gevolg van het gebruik van Blackhat Seo is dat je site in een korte tijd een flinke stijging doormaakt. Je website zal enorm groeien, maar het zal ook snel ontdekt worden door de zoekmachines. De zoekmachines zullen je website uit hun zoekresultaten filteren, waardoor je een flinke daling maakt in de zoekmachine. In het meest gunstige geval zul je nog wel te vinden zijn, maar een heel stuk lastiger en zal je uiteindelijk wel weer de kans krijgen om te stijgen op de juiste manier. Maar in sommige gevallen wordt je helemaal uit de zoekmachine gedonderd en kun je eigenlijk beter stoppen met je website. Het zal in ieder geval erg lastig zijn om het allemaal weer te herstellen.

Voorkomen van Blackhat Seo

Het voorkomen van Blackhat Seo is eigenlijk heel simpel, richt je op de bezoeker en niet op de zoekmachine. Door alleen content te schrijven die bedoeld is voor de bezoeker, zul je niet snel op het terrein van Blackhat Seo komen. Verder is het verstandig om je uiteraard te verdiepen in Seo, mocht je dat niet willen of te ingewikkeld vinden, laat het dan door iemand anders doen. 

Kortom, Blackhat Seo is het optimaliseren van je website voor de zoekmachine door technieken te gebruiken die niet geaccepteerd worden door zoekmachines. Zoals het gebruik van verborgen worden of linkbuiding die geen toevoeging heeft voor de website. Aangezien het erg zware gevolgen heeft, is het beter om Blackhat Seo te voorkomen dat te genezen. In veel gevallen wordt je website uit de zoekmachine verwijderd en zul je niet snel meer worden toegevoegd.

YOUR REACTION?

Disqus Conversations