menu
SSL (Secure Socket Layer) wordt gebruikt voor de beveiling van verschillende data tussen jouw browser en de website. Dit kan zijn het wachtwoord waarmee jij inlogd, of jouw creditcard gegevens, eigenlijk alle belangrijke informatie.
Wat is SSL en waarom is het belangrijk?


Met een SSL certificaat, worden alle gegevens die zijn ingediend, gecodeerd. Waardoor de oorspronkelijke informatie onleesbaar wordt gemaakt voor derden. Dit maakt het bijna onmogelijk voor hackers om informatie te stelen.

Moet ik SSL gebruiken?

Als je een website hebt, in het bijzonder één met e-commerce is het een must. Het houd niet alleen de informatie van je klanten veilig,  zodra klanten het groene balkje zien geeft het een vetrouwd gevoel aan ze. Natuurlijk heeft een SSL certificaat ook nadelen, onder andere dat je er voor moet betalen.

Hoe installeer je SSL?

Een standaard ssl certificaat kost gemiddeld 10-100 euro per jaar, afhankelijk van je hosting provider. Om SSL op je server te installeren, moet je CSR op je webserver genereren. Dit zal bepalen welke server je certificaat zal gebruiken. Als dit eenmaal gedaan is, kun je je SSL certificaat aanvragen. Als je niet host op je eigen server, moet je kunnen aantonen dat jij de eigenaar van de domeinnaam bent.

Als je eenmaal bekend met met SSL begin je er steeds meer op te letten, je denkt dan wel twee keer  na om betrouwbare informatie zomaar te geven aan websites die geen SSL hebben.

YOUR REACTION?

Disqus Conversations