menu
Het is eindelijk zover, je hebt je eerste site gestart! Na veel nadenken over waar jouw site over zou gaan, welke domeinnaam je wilde en alle kleine dingetjes die hierbij komen kijken ben je dan nu écht begonnen.
Fouten beginnende webmasters
3,367
views


Het begin van een nieuwe carrière, maar pas op. Er zijn namelijk veel fouten waar je als beginnende webmaster voor moet uitkijken. Lees verder voor de meest voorkomende fouten die wel maanden – dan wel jaren – van je leercurve als beginnend webmaster kunnen afschaven:

Een gratis domein

Een gratis domeinnaam als .weebly of .wordpress.com kan een goed hulpmiddel zijn om wegwijs te worden in de online wereld. Het helpt met de basics te leren. Echter, wanneer je website wat groter wordt zal het twee grote problemen kunnen veroorzaken. Ten eerste zullen je bezoekers je minder serieus nemen en ten tweede zal het vaak een hel zijn om alles over te plaatsen naar een nieuw gekocht domein. 

Begin dus met een echte domeinnaam. Het zal je een hoop problemen later besparen

Teveel nadruk op SEO

SEO dit, SEO dat. Je bent vast helemaal plat gebombardeerd met SEO termen en hoe het de koning is van jouw online web marketing strategie. SEO is belangrijk, dat klopt, maar het allerbelangrijkste is dat mensen jouw site fijn vinden om te lezen en dat jouw site hen ergens mee helpt – informatie geven, entertainment bieden, problemen oplossen etc. – Zo komt jouw publiek graag terug op je site. Ten slotte, wat heb je aan een site op de eerste pagina van Google als je bounce rate de 100% benadert en niemand jouw content wil lezen?

Geen geduld

Als laatste is een van de veelgemaakte fouten simpelweg het geduld niet hebben. Alle goede dingen in het leven kosten tijd en moeite, en zo ook het hebben van je eigen website. Verwacht geen duizenden bezoekers de eerste twee weken. Neem je tijd, schrijf goede content, leer wat nodig is en – sneller dan je denkt – zal ook jouw website een succes worden! 

YOUR REACTION?


You may also like

Disqus Conversations